fbpx

Beszégetés a Magic gyakorlókkal 2. rész

Ebben a sorozatunkban azokkal a gyakorlókkal beszélgetünk, akik rendszeresen járnak hozzánk a Yoga Magic stúdióba. Ez alkalommal egy olyan házaspárnak tettük fel a kérdéseinket, akik kb. 2 éve járnak már együtt a jógastúdiónkba, egymást is motiválva 🤍😍 Ismerjétek meg Marit és Lacit, hátha Titeket is inspirálnak 😉

Mióta jógáztok és hogyan ismerkedtetek meg a jógával?

Mari: Mindig is fontos szerepet töltött be életünkben a sport. Egész életünkben mozogtunk, sportemberként többféle edzésformát próbáltunk ki. Nagyjából két éve kezdtünk el érdeklődni a jóga iránt, azóta is folyamatosan részt veszünk a jógaórákon.

Hogyan találtatok rá a stúdiónkra?

Laci: Fontos szempont volt számunkra, hogy az esti jógaórák miatt ne kelljen sokat utazni, emiatt kifejezetten lakhelyünkhöz közeli termet kerestünk. Így találtunk rá a Yoga Magic jógastúdióra.

Saját magatokkal kapcsolatban miben érzitek leginkább a jóga pozitív hatásait?

M: A jóga pozitív hatása többféle módon is jelentkezik nálam. A lelkemet és a testemet is egyaránt megnyugtatja. A napi stresszt a jógának köszönhetően teljesen elfelejtem, óra végére magam mögött tudom hagyni a napi problémákat. Ha bármilyen fizikai fájdalmat érzek a testemben, a jógának hála az is elmúlik.

L: Nálam a jóga pozitív hatása úgy mutatkozik meg, hogy bár munka után fáradtan érkezem, az óra végére teljesen felélénkülök és frissebbnek érzem magam.

A jóga mellett más mozgást is végeztek?

M: Mind a ketten gyerekkorunktól sportolunk, emiatt nem volt megerőltető számunkra beiktatni az életünkbe a jógát. Én 6 éves koromtól úszom, sokáig versenyszerűen űztem ezt a sportot, ma már inkább hobbiként. Emellett rendszeresen gimnasztikázom és sétálok napi több km-t.

L: Gyerekkoromtól fiatal felnőtt koromig versenyszerűen birkóztam és tollasoztam. Manapság inkább az erősítő gyakorlatokat és a sétát részesítem előnyben.

Melyik/melyek a kedvenc ászanáitok (ha van ilyen)?

M: Szívesen csinálom az összes jógapózt, nincs kifejezetten kedvenc gyakorlatom. Számomra mindegyik ugyanolyan jó.

L: A kedvencem az az ászana, amikor relaxálunk 😊

Melyik az az ászana, amelyet a legkevésbé kedveltek?

M: Bár ahogy az előbb említettem, mindegyik gyakorlatot kedvelem, mégis, ha meg kellene egyet neveznem, akkor az a krokodil lenne (makarasana), ugyanis úgy érzem, számomra az kevésbé megy.

L: Azokat az ászanákat nem annyira kedvelem, amikor egyensúlyozni kell. Ezeket nem tudom megszeretni.

Mit ad számotokra a jóga, amiért érdemes hétről hétre ellátogatni az órákra?

M: A jóga rendszerességet hozott az életünkbe. Hétről-hétre szívesen járunk el az órákra, attól függetlenül, hogy milyen fárasztó volt az adott napunk, mindig várjuk, hogy kikapcsolódjunk. Külön öröm, hogy nagyobbik lányunk is csatlakozott hozzánk, így vele is több időt tudunk eltölteni. Ez a keddi jógaóra számunkra egy remek közös program. Nem mellesleg a jóga által megtudtuk, hogy milyen kitartóak is vagyunk, ezen a téren is milyen sokat fejlődtünk.

Mi az, amiben még változást reméltek a gyakorlásnak köszönhetően? Van valamilyen kitűzött cél?

L: Az egészség és edzettség hosszú távú megőrzése a kitűzött cél. Az idő előrehaladtával minél tovább szeretnénk fittek maradni. A kor okozta esetleges nehézségeket minél könnyebben tudjuk átélni. Ezek mellett nem titkolt vágyunk, hogy tudjunk spárgázni 😊

Ha kedvet kaptatok a gyakorláshoz, várunk Titeket szeretettel a jógaóráinkon!🥰